Tréner Dortmundu Klopp odkazuje Bayernu: "Ruky preč od Lewandowského"

25.04.2012 Celý región

Dortmund 25. apríla (TASR) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov prejavil eminentný záujem o produktívneho útočníka Roberta Lewandowského z Borussie Dortmund. Tréner čerstvého obhajcu bundesligového titulu Jürgen Klopp však rezolútne odmietol letný transfer najlepšieho Futbalistu roka 2011 v Poľsku.

Kouč žlto-čiernych a hlavný strojca dortmundského úspechu prostredníctvom denníka Sport Bild do bavorskej metropoly odkázal, aby dali ruky preč od Lewandowského, pretože nie je na predaj. "On vôbec nie je dostupný. Jednoducho nie je na predaj. Čo si vlastne o nás myslia, že sme kto? To si vážne Bayern myslí, že môžu len tak prísť a pýtať sa "Lewiho", či chce hrať za nich, pretože Mario Gomez z nejakých dôvodov nemôže hrať. Je to pre nás neprijateľné a vnímame to ako absolútny nezmysel," uviedol nahnevaný Klopp.

Poľský reprezentant Lewandowski prišiel do Dortmund v roku 2010 z Lechu Poznaň, pričom postupne sa z neho stal kľúčový hráč dortmundskej ofenzívy. Vo vrcholiacej bundesligovej sezóne zaznamenal 20 gólov v 32 zápasoch.
 

Vyberte región